Missbruka inte deadlines

Tobias Fors

#agilt #metod
En klocka står på en ensam pall framför en vit bakgrund.
Foto av Artem Maltsev/Unsplash

Har ni många deadlines hos er? Ordet “deadline” används nuförtiden som en synonym till “tidsgräns”, men ordet har en mörkare historik. Den historiken kan vara bra att känna till - som ett sätt att komma ihåg att inte missbruka deadlines.

Deadlinemissbruk är när vi tidsstyr leveransdatum trots att tiden egentligen inte är den viktigaste parametern. Exempel: “Den nya plattformen ska vara uppe och snurra innan 10/12, för det vore skönt att ha den klar innan jul”.

Onödig tidspress skapar kvalitetsbrister (särskilt vad gäller inre kvalitet, t.ex lösningsdesign) och sämre arbetslivskvalitet. Att båda dessa har allvarliga långsiktiga konsekvenser vet du redan.

Ska vi aldrig använda deadlines? Alltså, ibland behöver vi tidsstyra arbetet. Specifikt när konsekvenserna av sen leverans är dyra1. Såna situationer försvinner inte, även om vi skulle vilja det. Själva ordet kanske vi borde hitta en ersättare för, men det är inte lika viktigt som att inte missbruka styrningstekniken.

Agila team då? De har väl aldrig deadlines? Jo, det är klart att deadlines finns ibland även om vi jobbar agilt. Det rutinerade agila team är bra på är att styra scopet i leveransen så att nyttan kan levereras i tid, trots stor osäkerhet i detaljerna. Agila team jobbar också med ständig tvärfunktionell dialog för att kunna hantera osäkerhet tillsammans, över specialistgränser och hierarkiska nivåer.

Historien bakom “deadline” då? Jo, de tidiga användningar 2 som är kända handlar om att en deadline är en linje som krigsfångar inte får gå över eller nära, annars skjuts dem. Känns som ett halvlämpligt ord att använda på jobbet, eller hur?


Tobias Fors
Tobias Fors är konsult och utbildare åt techintensiva organisationer. Med 20 års erfarenhet i såväl operativa som konsultativa roller hjälper han moderna ledare att ta sina företag vidare på förbättringsresan. Tobias är Certified Scrum Trainer för Scrum Alliance och grundare av kunskapsföretaget Holifant AB. Motto: Leverans och lärande!