Intro till agilt

Klock-symbol

2 x 3½ timmar vid onlinegenomförande

Klock-symbol

1 heldag vid genomförande i lokal

Genomgång av fundamentat i agila arbetssätt, principerna bakom och vanliga modeller. Fallgropar och framgångstips. Passar bra för grupper i början av sin läroresa - eller för de som vill fräscha upp grundkunskaperna. Utformad för att passa för alla, inte bara de som jobbar med mjukvaruutveckling.

Målgrupp

1

Agila arbetssätt är nya för dig, och du vill lära dig de viktigaste grunderna (oavsett om du jobbar inom IT eller ej).

2

Du har en del erfarenhet av agila arbetssätt, och vill fräscha upp dina kunskaper.

Vad du lär dig

Varför agilt? Drivkrafterna bakom.

Få en djupare förståelse för värdet med agila arbetssätt för organisationen, teamet och individen.

Bortom metoderna: principer för agilt, modern agile.

Förstå principerna som ligger bakom agila arbetssätt, så att du kan hitta sätt att anpassa den agila approachen i just er typ av arbete.

Praktiska ramverk: Kanban och Scrum

Gå igenom ett par av de vanligaste agila ramverken och titta på likheter och skillnader i metod.

Vanliga fallgropar och missförstånd.

Du förstår fundamenten som agila arbetssätt vilar på, och kan börja bedöma vad som behöver göras för att komma vidare i förändringsresan.

Vad tidigare deltagare sagt

“Tobias var väldigt bra, överträffade mina förväntningar. Tänkte att det skulle bli mycket “korvstoppning” men det var många breakouts där man fick diskutera och fundera. Väl investerad tid och väldigt värdefullt för mig framöver.”

“Tobias är fantastiskt pedagogisk, kunnig och intressant att lyssna på. Riktigt bra nivå, bra upplägg på själva sessionerna och intressanta tankar. Mycket bra!”

“Du får starka 10 av 10! Du har ett väldigt pedagogiskt sätt att leda kursen och har en förmåga att få igång ett engagemang bland deltagarna. Du är expert på att navigera i ett ganska tungt och tufft område men lägger det på en nivå som alla kan ta till sig. Grymt, helt enkelt!”

“Jag gillade tempot, det blev aldrig långtråkigt - full energi hela vägen.”

“Engagerad föreläsare! Ingen gång var det riktig “korvstoppning” och det var inget som kändes överflödigt. Bra fokus, bra tempo. Fortsätt som ni/du gör helt enkelt.”

Så går kursen till

I remote-formatet genomförs kursen som två halvdagspass med några dagars mellanrum, vilket ger deltagarna utrymme för reflektion och ett hemläxearbete som fördjupar lärandet. I on-site-formatet genomförs kursen som en heldagsworkshop.

Förkunskaper

Inga särskilda förkunskaper.

Språk

Kursen “Intro till agilt” kan genomföras på svenska eller engelska.

Fyll i formuläret så kontaktar jag dig med mer information om utbildningen Intro till agilt.


Tobias Fors
Tobias Fors är konsult och utbildare åt techintensiva organisationer. Med erfarenhet av agila arbetssätt sedan början av 2000-talet, i såväl operativa som konsultativa roller, hjälper han moderna ledare att ta sina företag vidare på förbättringsresan. Tobias är Certified Scrum Trainer för Scrum Alliance och grundare av kunskapsföretaget Holifant AB.